Smart metoda

Učenje stranog jezika, od malih nogu, pozitivno se odražava na razvoj djetetovih intelektualnih sposobnosti, jer potiče veću fleksibilnost u razmišljanju, bolji osjećaj za jezik te stvara dobru podlogu za jezičnu nastavu u školi. Također oplemenjuje duhovni razvoj, jer dijete razvija toleranciju i poštivanje stranih kultura te ljubav prema jeziku i književnosti.

Stoga su profesori škole SMART razvili metodu koja stavlja naglasak na aktivnosti kojima se razvija dječja kreativnost i samostalnost u radu, a koje se temelje na najsuvremenijim svjetskim metodama. Komunikacija na stranom jeziku potiče se od samog početka učenja, a grupe su formirane tako da svako dijete ima priliku podjednako sudjelovati u nastavi, komunicirajući s profesorom i ostalim polaznicima u grupi.

Princip našeg rada jest učenje kroz zanimljive i zabavne sadržaje (kao što su igre, pjesmice, zagonetke, brojalice, gluma itd.), jer u takvom okruženju dijete uči spontano, bez straha od pogreške te upoznaje druge kulture, što potiče toleranciju i razumijevanje, ne samo svoje već i stranih kultura.

Smart kids program ranog učenja jezika podijeljen je na 3 razine, odnosno pristupa: PRESCHOOL (3‐6 godina), SCHOOL 1 (7‐9), SCHOOL 2 (10‐13). U našim predškolskim tečajevima vodimo se geslom da rano učenje stranog jezika znači bolje razumijevanje materinjeg jezika i lakše kasnije učenje, s ciljem stvaranja pozitivne motivacije u učenju stranih jezika i kultura. Različite aktivnosti i suvremeni materijali prilagođeni su dobi i sposobnosti djeteta.
Program đačkih tečajeva (SCHOOL 1 i 2) prati djetetov psihofizički razvoj, mogućnosti i interese, a posebna pažnja posvećuje se aktivnostima kojima se nadopunjuju i obogaćuju nastavni plan i program.

Svaki roditelji želi najbolje za svoje dijete, stoga u odabiru adekvatne škole stranih jezika, odaberite pametno – odaberite SMART metodu učenja.